Auton lasin vaihto kannattaa – pidä tuulilasi kunnossa

Pienet kolhut ja halkeamat tuulilasissa eivät haittaa, saattaa moni ajatella. Todellisuudessa kiveniskemät ja halkeamat tuulilasissa haittaavat paitsi näkyvyyttä, myös heikentävät auton turvallisuutta mahdollisessa törmäystilanteessa. Uusissa autoissa tuulilasi on nimittäin merkittävä osa auton kantavaa rakennetta ja se muodostaa suuren osan korin vääntöjäykkyydestä. Myös pelkät naarmut lasin pinnassa ovat merkittävä turvallisuutta heikentävä seikka, erityisesti alhaalta paistavaa auringonvaloa vasten ajettaessa. Auton lasin vaihto on yllättävänkin edullista ja vaivatonta, kun käyttää asiaan erikoistunutta tuulilasiliikettä.

Mikä tuulilasin naarmut aiheuttaa?

auton lasin vaihtoKesäaikaan suurin tuulilasin naarmuttaja on automaattiset tuulilasinpyyhkijät tai jos ne ovat virran katkaisemisen yhteydessä jääneet vahingossa päälle. Auto saattaa seisoa parkissa kauankin ja kerätä hiekkapölyä ja muuta roskaa pyyhkijöiden sulkiin sekä lasin pintaan. Kun auto sitten käynnistetään, pyyhkijät laahaavat hiekanmurujen kanssa pitkin lasin pintaa ja naarmuttavat lasia. Huonolla tuurilla lasiin saa jo ensimmäisellä kerralla näkyvät naarmut mutta yleensä ne tulevat ajan myötä enemmän näkyville.

Suomessa miltei jokainen joutuu talviaikaan jossain vaiheessa raaputtamaan lasit auki jäästä. Laadukkaat ja hyväkuntoiset välineet eivät vahingoita lasia, mutta halvat tai huonokuntoiset saattavat jättää jälkensä myös lasin pintaan. Vuosien mittaan myös nämä jäljet kertaantuvat ja jossain vaiheessa lasi on väistämättä naarmuinen. Tätä on aika hankala välttää, koska autokatosta tai – tallia ei aina ole joka paikassa tarjolla eikä myöskään lämmitystolppaa. Viimeistään siinä kohtaa talvea, kun taivaalta tulee alijäähtynyttä vettä, on lasien rapaaminen pakko suorittaa.

Auton lasin vaihto käy ammattilaiselta nopeasti

Kiveniskemät pystyy korjauttamaan nopeasti, mutta tuulilasin vaihtoakaan ei kannata liian pitkään harkita, sillä suurimmalle osalle auton lasin vaihtaminen maksaa vain kasko-vakuutuksen omavastuun verran, joka on tyypillisesti sadan ja kahdensadan euron välillä.

Valtakunnallisella Windglass-ketjulla myös sijaisautopalvelu on tosi edullista. Auton lasin vaihto onnistuu nopeasti, kiitos Windglassin noin tuhannen tuulilasin varaston, jonka kaikki lasit ovat alkuperäisiä OEM-standardit täyttäviä laadukkaita yksilöitä.

Auton lasin vaihto kestää tyypillisesti 2-3 tuntia, riippuen liiman kuivumisajasta. Tuulilasin vaihdossa vanha tuulilasi leikataan ensin erikoistyökaluilla irti auton korista, minkä jälkeen kori tarkastetaan ja suojataan mahdollisten ruostevaurioiden varalta ennen uuden auton lasin vaihtoa. Mikäli edellistä tuulilasia ei ole asennettu laadukkaasti, autosta saattaa löytyä alkavia ruostevaurioita. Windglass onkin halunnut panostaa laadukkaaseen lopputulokseen, minkä vuoksi se antaa työlleen peräti 10 vuoden takuun.

Ota yhteyttä, niin vaihdetaan autosi lasi uuteen ja laadukkaaseen.