Onko autollasi tuulilasivakuutus? Näin helposti hankit uuden tuulilasin

Erityisesti uusiin ja uudehkoihin autoihin kannattaa hankkia tuulilasivakuutus. Kiveniskemän korjaus on tällöin lähes aina ilmaista ja koko tuulilasin vaihtaminenkin maksaa vain omavastuun verran.

Kymmenellä paikkakunnalla toimiva Windglass-tuulilasiliike tekee yhteistyötä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa, jolloin tuulilasin korjaus sekä uusiminen on vaivatonta asiakkaalle. Vahinkoilmoituksen tekeminen verkossa riittää, minkä jälkeen auton voi tuoda Windglassille korjattavaksi. Ketjun yhteistyökumppaneihin kuuluu suurimmista vakuutusyhtiöistä esimerkiksi Fennia, If, Pohjola, Turva, Folksam, POP-vakuutus, Pohjantähti ja LähiTapiola.

Tuulilasivakuutuksen kanssa Windglass tarjoaa sijaisauton huoltotoimenpiteen ajaksi. Lisäksi autoon asennetaan uudet ja laadukkaat tuulilasinpyyhkimet. Toisin kuin monissa muissa liikkeissä, WiIndglassilla työlle annetaan kymmenen vuoden takuu. Tämä on osoitus halusta tehdä työ huolella, ja kaikkiaan liikkeen asentajat ovatkin vaihtaneet vuosien saatossa jo yli 6000 tuulilasia.

Tuulilasivakuutus maksaa itsensä nopeasti takaisin

tuulilasivakuutusEtenkin Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa tuulilasivauriot ovat autoilijoiden yleisenä riesana. Puolet vuodesta teillä lentelevät hiekoitushiekka sekä talvirenkaista irtoilevat nastat, jotka rikkovat helposti tuulilasin.

Kiveniskemän sattuessa kohdalle korjauksen kanssa ei kannata viivytellä, sillä lommot lähtevät helposti laajentumaan säröiksi, jolloin lasin korjauksen sijaan täytyy vaihtaa koko tuulilasi. Tuulilasivakuutus korvaa kiveniskemän korjauksen tyypillisesti täysin ilman omavastuuta.

Tuulilasin korjaus kestää yleensä vain noin puoli tuntia, joten työ voidaan monesti suorittaa asiakkaan odottaessa. Käytännössä tuulilasin kiveniskemät korjataan niin, että vaurion keskelle porataan reikä, joka täytetään hartsilla. Erikoistyökalujen avulla särö saadaan korjattua lähes huomaamattomaksi ja lopputuloksena on kestävä uudenveroinen pinta.

Koko tuulilasin vaihtaminen uusiin autoihin saatta maksaa nykyään helposti tuhatkin euroa, sillä tuulilasien yhteydessä on auton turvallisuusjärjestelmiin liitettyjä kameroita sekä sensoreita. Tuulilasit saattavat sisältää myös eri laajuisia lämmitysvastuksia.

Tuulilasivakuutuksen, tyypillisesti noin sadan euron, omavastuulla lasin vaihdosta selviää kuitenkin ilman suurempaa hampaidenkiristelyä. Windglassin suuresta varastosta löytyy 2000 kappaletta alkuperäisvalmistajien OEM-standardin mukaisia laseja, joten tuulilasin vaihto onnistuu yleensä nopeallakin aikataululla.

Ehjä tuulilasi on ennen kaikkea tärkeä osa auton turvallisuutta. Harva tulee ajatelleeksi, että tuulilasi on nykyautoissa osa kantavaa rakennetta, ja se muodostaa jopa 34 prosenttia auton vääntöjäykkyydestä.

Rikkoutuiko tuulilasi? Ota yhteyttä, niin korjataan se nopeasti ja laadukkaasti.