Tuulilaseissa yhä enemmän erikoisominaisuuksia

Tuulilasin korjaus voi tulla kyseeseen, mikäli lasi on esimerkiksi rikki tai haljennut. Uusiin tuulilaseihin voi nyt tilata erilaisia erikoisominaisuuksia.

Tuulilasin korjaus onnistuu ammattilaisten avulla helposti ja nopeasti. Autoilija voi kuitenkin valita lasiin erilaisia toimintoja, jotka saattavat nostaa hintaa. Moderneihin tuulilaseihin voi tilata muun muassa sadetunnistimen, joka kytkee pyyhkijät automaattisesti päälle. Valojen kohdalla lisätoiminnoksi on tarjolla tunnistin, joka kytkee valot päälle automaattisesti ympäristön hämärtyessä tarpeeksi – esimerkiksi silloin, jos kuljettaja ajaa tunneliin tai parkkihalliin. Valotunnistin toimii kätevänä lisälaitteena myös talvikeleillä, jolloin lisävalaistusta saa helposti ja automaattisesti.

Ajoturvallisuus paranee

Vaihtelevissa lämpötiloissa ajavan hyödyllinen lisäominaisuus on kosteustunnistin. Käytännössä se tarkoittaa sitä, tuulilasin korjaus tehdään ominaisuudella, jossa ilmastointilaite tunnistaa eri kosteusarvot. Sen jälkeen laitteisto käynnistää esimerkiksi tuulilasiin puhalluksen huurteen estämiseksi tai poistamiseksi. Kosteustunnistin on erityisen hyödyllinen myös ajoturvallisuuden kannalta, sillä huurre voi haitata näkyvyyttä ratkaisevasti.

Mukavuutta pitkille matkoilla

Tuulilasin korjaus voi tarjota mahdollisuuden myös kuljettajan ajomukavuuden parantamiseen. Se onnistuu kätevästi paahdetunnistimella, joka käynnistää ilmastointilaitteiston puhalluksen esimerkiksi kasvojen alueelle, mikäli ajo tapahtuu auringon paahteen alla. Tunnistimet voi yhdistää monitoimintolaitteeksi siten, että tuulilasin korjaus tehdään lisäten lasiin useita erilaisia tunnistustoimintoja. Lisäksi tuulilasin korjaus sekä sen yhteydessä tehtävät lisäasennukset voivat tarjota apua muun muassa lämmitykseen, pimeänäkyvyyden parantamiseen, äänenvaimennukseen ja jopa törmäysten estoon. Autojen lasit voidaan myös tummentaa, jolloin sisätiloja suojellaan suoralta auringolta.