Tuulilasin halkeaman korjaus – näin helposti se käy

Jokainen autoilija on varmasti jossain vaiheessa elämäänsä kokenut sen inhottavan tunteen, kun jotain napsahtaa tuulilasiin kovalla äänellä. Ensin seuraa hämmästys – mikä se oli? Sitten pikainen tutkiminen tuliko lasiin jonkinlaisia vaurioita ja lopuksi joko helpotuksen huokaus tai sitten harmitus, kun tuulilasista löytyy kiveniskemä. Korjauttaminen kannattaa hoitaa mahdollisimman pian vahingon synnyttyä, sillä laajentuessaan suuremmaksi halkeamaksi, tuulilasi täytyy vaihtaa kokonaan.

Kiveniskemä rikkoo tuulilasin helposti

Tuulilasin halkeaman korjaus Loppujen lopuksi kiveniskemät tuulilasissa ovat täysin tuurikauppaa. Tyypillisesti tuulilasi vaurioituu edellä ajavan auton renkaasta sinkoutuvasta kivestä tai renkaasta irtoavasta nastasta. Etenkin kevät on vaurioaltista aikaa irtohiekan sekä nastarenkaiden käytön vuoksi. Myös kitkarenkaat keräävät renkaiden lamellien väliin paljon kiviä, jotka lähtevät kovemmassa vauhdissa irti ja lentävät huonolla tuurilla takana ajavan tuulilasiin.

Vaurioiden minimointi

Tuulilasiin tullut kiveniksemä on tärkeää korjata viipymättä, mutta muutamalla keinolla vaurioita voi yrittää minimoida ennen kuin auton ehtii viedä huoltoon.

Kiveniskemään ei saisi päästää kosteutta ja likaa, ja yksi keino on liimata läpinäkyvä teippi tai tarra vauriokohdan päälle. Autoa ei myöskään kannata käyttää autopesussa ennen halkeaman korjausta, sillä suuret lämpötilavaihtelut voivat suurentaa lasissa olevaa halkeamaa nopeasti.

Tuulilasin halkeaman korjaus onnistuu nopeasti

Windglassilla on kokemusta kuuden tuhannen tuulilasiin tulleen kiveniskemän  korjauksesta ja työ onnistuu yleensä asiakkaan odottaessa. Varaa itsellesi sijaisauto käyttöön tuulilasin vaihdon ajaksi. Voit jatkaa asioittesi toimittamista. Tuulilasi korjataan erikoistyökaluilla, jolloin lopputuloksena on lähes uudenveroinen lasipinta. Windglass antaa työlleen myös kymmenen vuoden takuun.

Moni ei tule välttämättä ajatelleeksi, että yleensä tuulilasivakuutukseen kuuluu tuulilasin halkeaman korjaus ilman omavastuuta. Mikäli kiveniskemä on ehtinyt laajentua suuremmaksi halkeamaksi, koko tuulilasin vaihtokin onnistuu Windglassin laadukkailla alkuperäisvalmistajien OEM-standardin mukaisilla laseilla.

Tuulilasin iskemän korjaus on tärkeää myös siksi, että ehjä tuulilasi muodostaa nykyisissä autoissa merkittävän osan auton vääntöjäykkyydestä. Tuulilasi on siis tärkeä osa auton kantavaa rakennetta.

Windglass on valtakunnallinen tuulilasin korjaukseen ja vaihtamiseen erikoistunut ketju, joka toimii jo kymmenellä paikkakunnalla pääkaupunkiseudulta Ouluun asti.

Mikäli autosi tuulilasi rikkoutui, ota yhteyttä, niin korjataan vauriot nopeasti ja laadukkaasti.