Uuden tuulilasin hinta riippuu auton merkistä

Auton tuulilasi kannattaa aina vaihdattaa ammattilaisella, jotta saat varmasti parhaan lopputuloksen. Toimenpiteen hinta riippuu pitkälti ajoneuvon merkistä sekä lasin mahdollisista lisäominaisuuksista.

Tuulilasin hinta on usein monelle ratkaiseva tekijä. Hinta-arviota pyytäessä kannattaakin muistaa, että samaankin automalliin on olemassa joissain tapauksissa jopa kaksikymmentä eri vaihtoehtoa. Näin päätettäväksi jää tuulilasin tyyppi sekä sen mahdolliset lisäominaisuudet. Tuulilasin hinta voi luksusmerkin ollessa kyseessä helposti nousta jopa yli tuhanteen euroon.

Lisäominaisuudet nostavat hintaa

Alan ammattilaisten mukaan tuulilasin hinta voi vaihdella rajusti, mikäli lasiin halutaan ajomukavuutta parantavia lisäominaisuuksia. Lisäominaisuudet onkin ilmoitettava jo tilausvaiheessa, sillä esimerkiksi lämmityksen, sadetunnistimen tai antennin asentaminen jälkeenpäin on sekä kallista että erittäin hankalaa. Mikäli uusi tuulilasi tilataan ilman lisävarusteita, eivät esimerkiksi pyyhkijät – ilman erillisiä sähkötöitä – välttämättä toimi halutulla tavalla. Tuulilasien lisäominaisuudet vaihtelevat liikkeestä ja ajoneuvon merkistä toiseen. Tunnetuimpia lisäominaisuuksia ovat lämmitys, kamera, sadetunnistin, lasin värjäys, CDT-kalvot sekä esimerkiksi erilaiset yönäkyvyystoiminnot. Lisäominaisuuksien määrä riippuu sekin merkistä ja mallista: osaan autoista ei kattavia lisäpalveluita ole tarjolla lainkaan. Lisäominaisuuksista kallein on tuulilasin lämmitettävyys.

Tuulilasin voi vakuuttaa

Kestäväkin tuulilasi voi tulla yllättäen korjauskelpoiseksi saatuaan naarmun, halkeaman tai iskun esimerkiksi tieltä lennähtäneestä kivestä. Koska tuulilasin hinta voi merkistä ja halutuista lisäpalveluista johtuen olla kallis yllätys, voi sen myös vakuuttaa. Tuulilasivakuutuksen voi useimmissa tapauksissa hankkia normaalin autovakuutuksen yhteydessä ja sen hinta vaihtelee 50 ja 150 euron välillä vuosittain.